Interceptats diversos pescadors furtius a les reserves marines del Toro i Migjorn

Les multes oscil·len entre els 601 i els 6.000 euros, segons la gravetat de la infracció

Diversos pescadors furtius han estat interceptats en les darreres setmanes a les reserves marines del Toro i de Migjorn quan realitzaven aquesta activitat de manera il·legal, segons explica en un comunicat la Direcció General de Pesca i Medi Marí del Govern.

Al Toro s'ha identificat un home que feia pesca submarina amb un fusell especial per capturar peixos grossos i al Migjorn s’ha decomissat un anfós llis de talla antireglamentària en una de les actuacions i, en una altra operació, 1 kg de raors i d’altres peixos.

"Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre els 601 i els 6.000 €, segons la gravetat de la infracció", explica el comunicat de la Direcció General de Pesca.

El procediment habitual dels guardes, quan la quantitat de peix decomissada és petita i el peix és mort, és destruir-lo davant de l’infractor i tirar-lo a la mar, acció que ha demostrat ser prou exemplificant.

"El setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançat amb el fons de l’impost de turisme sostenible. Amb això es varen poder duplicar els efectius i mitjans de vigilància, molt minvats durant la legislatura anterior", expliquen els responsables d'aquest departament.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF