La construcció de la nova seu de l'Institut Municipal d'Innovació de Palma al parc de Pocoyó ja està en marxa

Cort preveia inaugurar l'espai l'any passat, però el projecte s'ha endarrerit, entre altres coses, perquè al recinte hi vivien persones sense llar

La nova seu de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI) de l'Ajuntament Palma al parc dels Ceibos, més conegut com a parc de Pocoyó, serà una realitat d'aquí a cinc mesos, que és quan l'empresa encarregada de fer les obres preveu acabar-ne la construcció. L'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha informat aquest dijous en un comunicat que les obres ja s'han iniciat i que el pressupost és d'un milió d'euros.

L'equip de govern va anunciar a final del 2019 que l'any passat s'havia d'inaugurar l'espai, però el projecte s'ha endarrerit, entre altres coses, perquè a la porxada on es preveu ubicar la nova seu hi vivien persones sense llar. De fet, els indigents varen denunciar accions policials per forçar-los a abandonar l'espai, que és propietat de Cort. 

Les instal·lacions ocuparan un espai d'uns 1.500 metres quadrats i donaran cabuda al centenar de treballadors que té l'IMI actualment. A més, permetran unificar diferents departaments, com ara el de cadastre, el de cartografia i l'informàtic. També es preveu obrir-hi una cafeteria, que ocuparà un espai de gairebé 400 metres quadrats.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que l'actuació forma part del projecte de reconversió de la façana marítima de Palma en un espai econòmic i d'innovació. "Recuperam un espai en desús per apostar per la innovació, la modernitat i l'eficiència energètica.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF