L'Institut Menorquí d'Estudis organitza la primera viquimarató de Menorca

L'objectiu de l'activitat és millorar i incrementar el coneixement disponible a la Viquipèdia sobre aquesta illa

Amb motiu de la celebració de la seva trobada anual, l'Institut Menorquí d'Estudis ha unit forces amb Amical Wikimedia per celebrar una viquimarató el pròxim dijous 22 d'agost. L'esdeveniment, el primer d'aquestes característiques que té lloc a l'illa, es farà a la seu de l'Institut Menorquí d'Estudis entre les 10 i les 18 h. La participació és oberta a tot aquell que ho desitgi, i el principal objectiu de l'activitat és millorar i incrementar el coneixement disponible a la Viquipèdia sobre Menorca en totes les seves facetes.

Actualment, a la Viquipèdia en català hi ha 758 articles sobre Menorca, que abasten temes com la geografia, la història, la política, les tradicions i la gastronomia, entre d'altres.

El programa de la jornada inclourà un taller d'introducció a la Viquipèdia a càrrec de voluntaris socis d'Amical Wikimedia, i immediatament es donarà el tret de sortida a la marató d'edicions, que donarà pas a la trobada anual dels membres de l'Institut Menorquí d'Estudis.

Què és una viquimarató?

Una viquimarató és una activitat en què un grup de viquipedistes es troben físicament en un
indret per ampliar al màxim un article i/o temàtica determinada de la Viquipèdia.

Les viquimaratons són una bona manera de pegar una empenta a una selecció de continguts i també de donar visibilitat a totes aquelles persones que de manera desinteressada participen d'un projecte de coneixement lliure i col·laboratiu d'abast mundial com és la Viquipèdia. 

El treball conjunt de viquipedistes i entitats especialitzades en la temàtica de la viquimarató permeten que els voluntaris tinguin accés a bibliografia i materials de qualitat especialment escollits per a l'esdeveniment i que gent potser poc familiaritzada amb aquest projecte s'animin a participar-hi activament.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF