Inici de les obres per evitar els abocaments de contaminants i d'aigües residuals a la badia de Palma

Finalitzada la construcció, la nova infraestructura reduirà un 90% els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí durant l'estiu

Les primeres passes per dur endavant el projecte de construcció i execució de les obres de l’estació de bombeig i dipòsit de laminació de l’EDAR II i del col·lector interceptor s'han fet aquest dimecres. 

El col·lector i el dipòsit permetran reduir un 90% la contaminació que s’aboca a la mar durant els episodis de pluja intensa a la conca del Baluard i possibilitaran una reducció total de més del 40% dels abocaments de Palma a la badia, com també davallar un 90% els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí que s’han de realitzar durant l’estiu quan hi ha pluges intenses.

El termini d’execució de la totalitat de l’obra és de 18 mesos. Les actuacions iniciades aquest dimecres són accions preliminars per a la construcció de la nova estació de bombeig i dipòsit de laminació de l’EDAR Palma II, segons ha informat Emaya en un comunicat. Al llarg de les properes setmanes s’iniciarà també la construcció del col·lector interceptor general de gravetat des del centre fins a l’EDAR Palma II, una infraestructura de 3,2 km de llargària i 2 m de diàmetre, que transcorrerà a 8 metres de fondària mitjana (entre 5-12 m). El pendent serà del 0,2%.

El projecte està adjudicat per un import de 22.609.330,07 €, més IVA. El finançament es realitza a càrrec del cànon de sanejament gràcies al protocol d’inversions signat l’any 2017 entre EMAYA i la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de la CAIB.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF