Societat 17/06/2013

Incidents entre la Policia i els manifestants al final de la inauguració de l'AVE a Alacant

Algunes persones han llançat pedres contra els vehicles oficials, i un agent del cos policial i un fotògraf de premsa han resultat ferits lleus

Efe
2 min

MadridEls accessos a l'estació ferroviària d'Alacant han sigut escenari avui d'una protesta contra l'AVE Madrid-Alacant, amb motiu de l'acte oficial de la seva obertura: s'hi han llançat pedres contra la Policia Nacional i un agent ha sigut agredit.

Aquests fets s'han produït durant una concentració protagonitzada per diferents col·lectius socials davant l'estació esmentada per mostrar el seu rebuig a l'AVE i a la política econòmica del govern.

A més, diversos membres de la Policia Nacional han rebut l'impacte de petites pedres llançades per alguns dels assistents a aquesta protesta, que ha començat al voltant de les dotze del migdia i que ha acabat tres hores després sota una forta presència policial.

Com a conseqüència de la pedres llançades per un grup de manifestants, un fotògraf de premsa ha resultat ferit lleu i un altre ha vist danyada la seva càmera.

Encara que la protesta havia començat de forma pacífica davant l'accés urbà a la nova estació de l'AVE, amb la presència d'uns 1.200 manifestants pertanyents a diferents col·lectius socials, amb el pas del temps la tensió ha anat creixent i la Policia Nacional ha augmentat els seus efectius.

De fet, en ple torn oficial d'intervencions per part de les autoritats, acte organitzat a l'interior de la terminal, alguns manifestants han disparat petards en un carrer adjacent i els assistents han pogut sentir el fort soroll.

Quan les autoritats locals i provincials es disposaven a abandonar la terminal d'AVE, després que el príncep d'Astúries i el president del govern, Mariano Rajoy, haguessin iniciat el viatge de tornada a Madrid, un grup de joves manifestants ha intentat impedir la sortida dels cotxes oficials.

Un d'aquests vehicles ha rebut l'impacte de diverses pedres i d'una llauna de refresc, mentre els congregats llançaven crítiques contra la corrupció.

Instants després, el carril de sortida de l'estació ha sigut tallat per aquest grup de manifestants, que, a més de col·locar grans pedres sobre l'asfalt, s'ha situat al mig de la calçada amb una pancarta amb el lema "Fills de Franco".

Quan diversos agents intentaven retirar aquestes pedres i obrir pas per als vehicles entre els manifestants, un d'ells, després de córrer darrere d'una jove, ha rebut diversos cops i puntades.

Alhora, aquest grup ha llançat petites pedres contra els agents del Cos Nacional de Policia, que en tot moment ha mantingut un cordó de seguretat al voltant de la terminal.

Després d'aquest incident, criticat per la resta de manifestants, la protesta s'ha anat diluint i la majoria dels efectius policials s'ha retirat.

stats