Els veïns de Son Ferriol afectats per l'incendi hauran d'esperar uns dies abans d'entrar

Encara que la columna de fum era visible des de Palma, no s'ha de lamentar cap víctima, llevat d'algunes persones ateses per inhalació de fum i dues mascotes mortes

Aquest dijous  dematí , al voltant de les onze, s'ha declarat un incendi en un taller de Renault  de Son Ferriol que estava situat a la planta baixa d'un bloc d'habitatges. Els Bombers de Palma han arribat a la zona després que els veïns n'alertassin les autoritats i han treballat per controlar les flames, que han generat una columna negra de fum visible des de Ciutat. Totes les persones que eren en aquell moment a l'edifici han pogut sortir-ne sense lamentar ferits, encara que els serveis sanitaris han atès diverses persones per inhalació de fum. Els afectats hauran d'esperar uns dies abans de poder tornar als seus domicilis.

Dos cans que havien quedat en un dels pisos finalment han sobreviscut.  La principal preocupació dels serveis d'emergències ha estat que el foc no  arribàs  als habitatges, encara que el taller ha quedat completament calcinat juntament amb dos cotxes que estaven sent reparats i un altre de situat davant el bloc d'habitatges. A l'incendi han mort dos animals, un moix i un lloro.

Els serveis  d'emergències 112 han informat del succés a través del seu compte oficial de  Twitter .

Testimonis

Maria acabava d'arribar al pis i els seus nebots adolescents s'acabaven de despertar. En aquell moment eren a la saleta, i ella havia començat a fer el dinar quan han vist entrar fum per la finestra oberta, però al moment han tancat. Al cap de pocs segons, "una jove del mateix pis ens ha cridat  per telèfon per avisar que hi havia un incendi al taller", relata l'afectada. Han tancat totes les finestres i han agafat la cussa per després baixar per les escales cap al portal. "Just quan han sortit els nins, hi ha hagut una explosió i he quedat a dins perquè si els hagués seguit, m'hauria cremat", ha explicat Maria.

"Sort que hi havia les finestres tancades, perquè fa molta calor, i per aquesta raó el foc no ha entrat", ha comentat la mare dels dos nins, que han resultat il·lesos. 

Miquel Gomis, president de la comunitat, ha declarat a l'ARA Balears que "la finca s'haurà de reforçar de dalt a baix i el taller se n'haurà de fer responsable". Afortunadament, tant els propietaris com la mateixa finca disposen d'assegurança.

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF