Les Illes sumen una nova mort amb coronavirus, després de vuit dies sense registrar cap defunció

La Conselleria de Salut ha notificat dos casos nous de covid-19 i 15 persones més que ja han superat la malaltia

La Conselleria de Salut ha confirmat que les Balears acumulen 2.270 casos de covid-19, dos més que aquest dimarts. D'altra banda, 1.868 persones s'han curat, 15 més que ahir. Després de vuit dies sense registrar cap defunció, el Servei d'Epidemiologia ha notificat una nova mort i el total acumulat és de 228. Aquestes dades suposen que a hores d'ara a les Illes hi ha 174 casos de coronavirus actius, 14 menys que aquest dimarts.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.165 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

El Servei de Salut informat que hi ha 164 persones ateses per contagi de covid-19. D'aquestes persones, 59 reben atenció hospitalària (14 a l'UCI) i 97 són ateses per Primària.

Per illes, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 44 persones hospitalitzades, 12 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Dues més reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 88 són seguides al domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca, hi ha una persona hospitalitzada al Mateu Orfila (cap a l'UCI) i una persona atesa al seu domicili per part de Primària, però sense el contagi actiu. Per la seva banda, a Eivissa són 14 les persones ingressades a l'hospital (dues a l'UCI) i quatre al seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut (i dues més a Formentera).

Personal sanitari i residències

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix 116 es troben en vigilància (64 a Mallorca, cap a Menorca i 52 a Eivissa) i 31 tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, Salut ha notificat 365 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de covid-19 ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, després d'una nova verificació de les dades, la situació és la següent: 248 residents han superat la infecció, 17 són casos actius i 89 han mort. A més, 12 treballadors són positius en covid-19 i 151 s'han curat. A més, a les residències per a persones amb discapacitat no hi queda cap cas actiu de coronavirus: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Per altra banda, els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat, així mateix, han duit a terme 131.083 proves (99.869 PCR, 10.598 tests ràpids d'anticossos i 20.616 serologies).

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF