Les Illes Balears rebran 983.000 euros per pal·liar els efectes la 'Xylella fastidiosa'

Així ho han acordat a la Conferència Sectorial d’Agricultura

Les Illes Balears rebran 983.096 euros per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació com a part de la distribució territorial de les ajudes per combatre plagues i malalties vegetals com la 'Xylella fastidiosa'. El repartiment s’ha fet a la Conferència Sectorial d’Agricultura que s’ha duit a terme al Ministeri sota la presidència del ministre Luis Planas i en la qual s’ha acordat distribuir 10.039.706 euros entre totes les comunitats autònomes.

Aquestes ajudes comportaran la meitat del finançament de les mesures contra la 'Xylella fastidiosa' a les Illes Balears i l’altra meitat del pressupost l’aportarà la Comunitat Autònoma. Aquestes partides es reben anualment i, si bé fa uns anys es demanava ajuda per diferents agents nocius, enguany el Govern balear ha decidit centrar els esforços en la 'Xylella fastidiosa'.

Aquest pressupost es destinarà a la realització de tasques de prevenció, contenció i control de la 'Xylella fastidiosa' a les Illes Balears, com són les prospeccions, els mostrejos i la destrucció de plantes afectades. Així mateix, es destinaran als bancs de germoplasma, com també a altres zones d’especial protecció de figuera, ametller, garrover, cirerer, olivera i vinya i a l’olivera de la serra de Tramuntana.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF