Societat 05/02/2018

Igor Rodríguez: "Vull que el pintxo es converteixi en una manera de menjar"

El campió d’Espanya de pintxos estendrà aviat aquesta cultura gastronòmica des d’un nou restaurant al centre de Palma

Aina Solano
2 min
El campió d’Espanya de Pintxos, Igor Rodríguez.

PalmaNo ha canviat el seu profund amor pel món de la cuina en miniatura, però guanyar la 13a edició del Concurs Nacional de Pintxos i Tapes Ciutat de Valladolid sí que ha consolidat la tasca del cuiner basc afincat a Mallorca, Igor Rodríguez dins el món del pintxo a escala estatal i, especialment, a les Illes Balears.

Minuts abans de presentar el pintxo que l'ha fet mereixedor d’aquest guardó, la seva ensaïmada de cranc de riu, a la fira Horeca, de la mà de l’associació de cuiners Ascaib, Rodríguez ha atès l’ARA Balears i ha explicat el seu punt de vista sobre el nivell d’aquest tipus de cuina a la nostra comunitat i ens ha avançat els seus propers reptes.

Fins a quin punt li ha canviat la vida a Igor Rodríguez just després de guanyar el campionat estatal?

No ha canviat la meva vida però sí que ha consolidat la meva tasca al món gastronòmic. Ara surten més coses. Em criden per a més esdeveniments i col·laboracions dins i fora de les Illes.

Quins seran alguns d’aquests pròxims esdeveniments?

Participaré en el congrés Minimal a Lleó i també al Miniature, que es fa a Vitòria.

Heu anunciat fa poques setmanes que dureu lavostra cuina al centre de Palma, a un nou restaurant. Podem saber a quin?

Aviat se sabran el lloc i el nom de l’establiment.

Tornau a Palma per la porta gran... Què esperau d’aquest nou repte?

Esper que agradi molt [riu]. La idea és fusionar els pintxos tradicionals amb els de nova creació però, sobretot, el que vull és fomentar la cultura de menjar a la barra.

Amb tota la varietat d’oferta gastronòmica que hi ha a la ciutat, creis que hi ha un forat per cobrir dins aquest univers de la cuina en miniatura?

Sense dubte. És cert que a la capital balear ha augmentat la qualitat dels pintxos que se serveixen, però nosaltres volem omplir un forat que hi ha al mercat. Farem pintxos típics del País Basc, i també petites racions i pintxos d’autor.

Amb una carta tan específica i un repte de qualitat tan alt imaginam que haureu de tenir també una bona carta de vins del mateix nivell...

I tant que sí! Hi haurà molta varietat de vins i de copes, a banda d’un bon xacolí i sidres basques.

Què us agradaria esprémer d’aquest 2018?

Sincerament? Vull aconseguir que el pintxo es converteixi en una manera de menjar i no es limiti a ser un aperitiu.

Quina part dels equips que us han fet costat fins ara en diferents cuines ha fet també una part del que és avui Igor Rodríguez?

Tots. Tots els que m’han acompanyat i han fet feina amb mi formen part de la meva trajectòria, de la meva experiència i els estic a tots molt agraït.

stats