El Ico i la Guapi, a judici dimecres per narcotràfic

Ella continuava dirigint els negocis des de la presó

La Fiscalia demana set anys i nou mesos de presó i una multa d'un milió d'euros per a Francisco F., més conegut com 'el Ico', i Manuela F., popularment coneguda com 'la Guapi'. Tots dos, fills de la Paca –implicada també en alguns casos de narcotràfic–, seuran aquest dimecres al banc dels acusats de l'Audiència de Palma al costat de deu persones més per un suposat delicte de tràfic de droga i un altre de pertinença a organització criminal.

El Ministeri Públic els acusa de dedicar-se a la venda de cocaïna de manera "continuada i estructurada" almanco des de l'octubre del 2016 fins al novembre del 2017. Segons l'escrit d'acusació, la Guapi s'encarregava d'aconseguir la droga, establir les directrius sobre el seu emmagatzematge i, més tard, de repartir els beneficis econòmics entre els integrants del grup. L'ajudava a fer-ho el seu company sentimental, que també és un dels acusats. La Guapi fins i tot llogà alguns trasters a nom seu per guardar-hi la cocaïna. Un altre dels sospitosos s'encarregava de proporcionar telèfons mòbils als membres de l'organització, a més d'amagar els doblers obtinguts del tràfic comptant, moltes vegades, amb l'ajuda de familiars seus.

Les gestions continuaren entre reixes

Segons la Fiscalia, el funcionament de l'organització quedà tocat després de la detenció de la Guapi, el setembre del 2017. Durant l'escorcoll se li varen intervenir més de tres quilos de cocaïna. Malgrat tot, ella i el seu company, també detingut, continuaven dirigint l'organització des de la presó. Segons l'escrit d'acusació, els membres del grup havien d'anar a visitar-los al centre penitenciari per rebre les ordres. El mes següent, la Policia va detenir deu persones més acusades de pertànyer a la mateixa organització.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF