L'IB-Salut signa un conveni amb l'hospital Sant Joan de Déu per a prestacions als malalts crònics

Tindrà una vigència de 10 anys, prorrogable a 20, i un pressupost de 354 milions d'euros

El Servei de Salut ha subscrit un conveni singular amb l’hospital Sant Joan de Déu –integrat en la Xarxa Hospitalària Pública– per potenciar l’atenció de pacients crònics. Amb una vigència de 10 anys –prorrogable fins a 20– i un pressupost de 354 milions d’euros, el conveni integra prestacions sanitàries com ara hospitalització, consultes externes, hospital de dia, proves complementàries, sessions i processos de rehabilitació o processos quirúrgics.
 
Aquest acord respon al canvi de model que s’està implementant en el sistema públic de salut per atendre els pacients crònics, que s’emmarca en l’Estratègia de Cronicitat del Govern de les Illes Balears. L’obertura del nou hospital Sant Joan de Déu a Inca, prevista per a l’estiu, és un exemple de l’acostament de serveis a la població d’Inca i de la comarca del Raiguer en l’àmbit de l’atenció sociosanitària.
 
Cada vegada es fa més necessària una atenció integral enfocada a la recuperació de l’autonomia, especialment en l’atenció de pacients amb dany cerebral o amb malalties cròniques derivades de l’envelliment. S’estima que els pacients crònics complexos i avançats constitueixen entre el 4% i el 5% de la població actual, tot i que aquest percentatge s’incrementarà en els anys vinents a causa de l’envelliment de la població.
 
El nou hospital Sant Joan de Déu d'Inca disposarà de 80 llits d’hospitalització, repartits en 44 habitacions, i 20 places d’atenció en règim ambulatori, on s’atendran consultes de geriatria, traumatologia i rehabilitació, i també interconsulta (presencial o no) amb altres especialistes del centre, facultatius de l’atenció primària i amb personal d’infermeria i de gestió de casos. A més, hi haurà una unitat de rehabilitació ambulatòria i domiciliària i oferirà altres serveis, com ara farmàcia, laboratori o teleassistència, entre d’altres.
 
L’hospital Sant Joan de Déu de Palma té des de mitjan 2017 una unitat de diagnòstic per la imatge, amb aparells de darrera generació de tomografia computada i ressonància magnètica, que permeten prestar un millor servei i reduir les llistes d’espera. Aquest centre disposa de 197 llits d’hospitalització, hospital de dia, àrea quirúrgica, àrea de consultes externes i àrea de rehabilitació, entre altres serveis.
 
Amb més de 60a anys de presència a Mallorca, és un centre de referència a les Illes per atendre els pacients de neurorehabilitació, i disposa de l’única unitat d’atenció integral de pacients amb lesions medul·lars de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF