L'IMAS reparteix més de 86.000 unitats de material de protecció sanitari a les residències i serveis socials de l'illa

Durant aquesta setmana s'han distribuït guants, mascaretes de diferent tipus, bates i ulleres de protecció

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials ( IMAS ) ha repartit aquesta setmana més de 86.000 unitats de material de protecció individual a les residències i serveis socials de l'illa, tant públics com privats o concertats, segons ha informat el Consell de Mallorca. Es tracta de la darrera remesa de material que ha rebut la institució insular per part del Govern, provinent de donacions particulars o material adquirit directament per l' IMAS .

L'àrea de Gent Gran de l' IMAS  és l'encarregada de centralitzar tot el material que s'ha de distribuir entre els diferents centres. Així, es tenen en compte una sèrie de criteris com són el nombre de residents o usuaris dels serveis, els torns de feina o el nombre de treballadors d'atenció directa. A més, en el cas que hi hagi residents o usuaris positius en coronavirus o que es trobin aïllats davant un possible cas, s'extremen les mesures de protecció i es dota el servei del material necessari en cada un dels casos. 

El conseller de Drets Socials i president de l' IMAS Javier  de  Juan , ha explicat que des del principi "l'Institut s'ha encarregat de centralitzar el repartiment de tot el material a les residències públiques, privades i municipals i altres serveis socials". Respecte de l'escassetat de material, el conseller considera "que a poc a poc la situació es va revertint i, si bé és cert que encara fa falta material, ja ens està arribant en quantitats suficients".

L' IMAS  ha destacat que al material que s'ha repartit a començaments d'aquesta setmana s'hi han d'afegir les 11.000 mascaretes i 500 bates que es repartiran a partir d'aquest divendres, després de l'arribada d'un nou carregament per part del Govern.

En el cas de les residències, es preparen diferents remeses de material a la Llar d'Ancians, on els responsables dels centres les van a recollir. En cas que això no sigui possible, el material es fa arribar directament als centres residencials, ha informat la institució. Aquesta setmana s'han repartit 12.900 parells de guants; 5.802 mascaretes; 160 bates o davantals; 39 ulleres de protecció reutilitzables i tres paquets de gorres d'un sol ús.

Pel que fa als serveis d'atenció a domicili i altres serveis socials municipals, els diferents lots de material es distribueixen des de la Llar d'Ancians, des d'on s'envien als centres comarcals de l' IMAS  d'Inca i Manacor, per tal que els municipis puguin anar a cercar-los. Aquests darrers dies s'han repartit 58.891 parells de guants; 6.769 mascaretes de diferents tipus; 1.141 bates i davantals; 102 ulleres reutilitzables i tres paquets de gorres d'un sol ús. A més, l'Institut ha assenyalat que s'han distribuït 80 unitats de gel hidroalcohòlic per als diferents centres, tant de l' IMAS  com municipals.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF