L'IMAS fa 1.220 PCR amb un resultat d'un 98,5% d'usuaris negatius a les residències

El Consell de Mallorca ha anunciat que es farà un nou cribratge massiu de la residència de la Bonanova

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha duit a terme aquesta darrera setmana 1.220 proves PCR a vuit residències de gent gran de Mallorca, un 98,5% de les quals ha tingut un resultat negatiu per covid-19. Del total de persones analitzades, 19 han donat positiu en les proves per detectar la malaltia, segons ha informat el Consell en un comunicat.

A més, la institució insular ha assenyalat que en les properes hores es farà un nou cribratge massiu de la residència de la Bonanova, arran del brot detectat els darrers dies. La Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) va fer més de 200 proves PCR a treballadors i usuaris entre dissabte i diumenge després de confirmar-se tres positius a dos mòduls de la residència. En total hi ha nou usuaris positius, que han estat ingressats a diferents hospitals de l'illa i un treballador, que compleix quarantena a ca seva.

Detecten un brot a la residència de la Bonanova amb deu contagis

D'ençà que es posà en marxa el pla de cribratges s'han fet proves a més de 2.200 persones entre residents i professionals de 15 centres, i està previst que es continuïn duent a terme fins a arribar a tenir monitoritzades més de 6.500 persones. 

El conseller de Drets Socials i president de l'IMAS, Javier de Juan, ha destacat que "la intenció és poder dur a terme com a mínim un cribratge mensual a totes les residències de Mallorca que s'aniran repetint de manera periòdica". 

El pla de cribratges massius de l'IMAS es duu a terme amb la col·laboració de la Conselleria de Salut i la Creu Roja, que ha habilitat una consulta específica per als treballadors de les residències i que es desplaça als diferents centres per prendre mostres als usuaris.

La incidència del covid-19 a les Illes se situa en 164,1 per cada 100.000 habitants, per sota de la mitjana estatal

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF