IB3 invertirà més de 6 milions d'euros per completar la seva renovació tecnològica durant el 2019

L'entitat incrementa el pressupost gràcies a una partida extraordinària de devolució d'IVA de 10,4 milions

L'increment de quasi 10 milions en el pressupost d' IB3  de 2019 permetrà a la  ràdio  i televisió pública de les Illes completar el seu procés de renovació tecnològica amb una inversió de prop de sis milions d'euros, que se sumaran als dos milions que ja s'havien pressupostat per 2018 amb aquest mateix concepte, segons ha precisat el director general de l'entitat, Andreu Manresa, durant la  compareixença  parlamentària  en la qual  ha explicat els nous comptes de l'empresa.

L'entitat gestionarà durant el 2019 un total de 42,1 milions, un increment del 31% amb relació als comptes de l'any passat gràcies a una partida de 10,4 milions provinents d'un romanent  extraordinari de la devolució de l'IVA. L'aportació de la Comunitat a l'empresa  és  de 31,1 milions, similar a la de l'any anterior.

Manresa ha explicat que s'aprofitaran aquests ingressos extraordinaris per dur a terme una millora tecnològica de la ràdio i televisió, ja que s'està treballant amb equips que en alguns casos són obsolets i no permeten ni tan sols la seva actualització, com el sistema d'arxiu.

A més d'incorporar un nou sistema de digitalització, s'invertirà en la millora dels estudis a totes les Illes, l'adquisició d'una nova unitat mòbil i reformes a les delegacions de Menorca, Eivissa i Formentera. Segons Manresa, la nova unitat mòbil, per exemple, permetrà una major presència a totes les I lles, ja que  es podran fer retransmissions en directa de manera simultània.

La major partida d' IB3  correspon al capítol de despeses corrents en béns i serveis, amb 30,2 milions, que inclou la compra de programes a diverses productores. 10 milions són per a programes de producció pròpia de televisió, 1,2 per a ràdio i 1 per a compra de drets d'emissió de producció aliena.

L'apartat de personal suposa uns 5,3 milions d'euros. Cal recordar que els informatius i la majoria de programes estan externalitzats, per la qual cosa la plantilla de l'entitat ronda les 114 persones. Manresa ha assegurat que l'impacte econòmic de l'entitat permet donar feina a prop de 1.100 persones, la majoria contractats  per personal de les productores col·laboradores.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF