L'IB-Salut podrà destinar metges i personal d'infermeria als centres d'Atenció Primària si hi falta personal

A més, es podran contractar professionals sanitaris que tinguin un títol obtingut fora de la Unió Europea

El darrer Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), publicat aquest dimecres, permetrà que l'IB-Salut destini metges i personal d'infermeria als centres d'Atenció Primària, "de manera excepcional", quan hi falti gent. Segons especifica l'article, cada comunitat autònoma podrà acordar aquesta mesura per "insuficiència de personal mèdic d'Atenció Primària, a conseqüència de la pandèmia per covid-19, sempre que quedi garantida l'atenció sanitària en les seves unitats d'origen". 

El BOE també especifica que aquesta flexibilitat es pugui fer a la inversa i que els metges i infermeres dels centres de salut reforcin els serveis hospitalaris. "La comunitat autònoma corresponent també podrà destinar el personal estatutari de la categoria d'infermer, metge o pediatre d'Atenció Primària, de manera excepcional i transitòria, a oferir serveis als seus hospitals de referència o a hospitals de campanya". 

Les comunitats autònomes podran contractar professionals sanitaris que tinguin un títol obtingut fora de la Unió Europea. A més, es podran contractar els professionals de qualsevol titulació que l'any passat "varen fer les proves selectives de formació sanitària especialitzada i que, havent superat la puntuació mínima, no varen aconseguir una plaça". 

En el document s'especifica que el personal que es vegi afectat per aquests canvis tindrà dret a les indemnitzacions per raó de servei que fixi la normativa vigent. Aquesta norma té una vigència d'un any i es podrà prorrogar cada tres mesos. 

En el butlletí especifiquen que aquestes modificacions són mesures de reforç "d'un sistema nacional de salut que està sotmès en el moment actual a una important sobrecàrrega i pressió assistencial", per la qual cosa l'aprovació del reial decret llei 20/2020 "era urgent". 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF