L'IB-Salut treu a licitació les obres del Verge del Toro per 2,7 milions d'euros

La intenció de la reforma és posar-lo al servei de la societat menorquina com a centre d'atenció per a pacients amb malalties cròniques

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha tret a licitació, per un pressupost de 2,7 milions d'euros, el contracte d'obra per a la consolidació i manteniment de l'antic hospital Verge del Toro de Maó.

Les obres, que consisteixen en la rehabilitació de la façana, la coberta i l'estructura, s'iniciaran en el primer trimestre del 2019 i la durada prevista és de nou mesos. Les empreses interessades disposen fins a l'1 d'octubre per presentar les seves propostes.

El Verge del Toro està en desús des de l'any 2007 i obrirà de nou les portes després del compromís aconseguit pel Govern balear de recuperar l'immoble amb la intenció de posar-lo al servei de la societat menorquina com a centre d'atenció per a pacients amb malalties cròniques.

En aquesta línia, l'Executiu va frenar el procés de reversió de la cessió d'ús de l'edifici a la Tresoreria General de la Seguretat Social que va iniciar l'anterior govern del Partit Popular per posteriorment redactar informes de patologies de l'estat actual de l'edifici i encarregar la redacció del projecte bàsic i d'execució de les obres de rehabilitació que ara surten a licitació.

L'edifici disposa d'una superfície de 6.714 m² i consta d'una planta subterrània, planta baixa i sis pisos d'altura. El projecte de rehabilitació ha estat redactat per l'arquitecte Joan Enric Vilardell, qui assumirà la direcció i coordinació en matèria de seguretat.

Una vegada finalitzi la primera fase, es duran a terme les reformes interiors previstes en el Pla d'usos que es va presentar el mes de juny. En total, s'hi preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats, 60 habitacions i entre 60 i 90 llits. A més, hi haurà una àrea ambulatòria i una altra de suport clínic. També hi haurà altres àrees destinades a la gestió de pacients, una àrea social, logística i de serveis generals.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF