L’hipòdrom Son Pardo de Palma acollirà 50 persones sense llar durant la crisi del coronavirus

El Consell de Mallorca ha habilitat dues sales diferenciades: en una hi conviuran 25 homes i en l'altra 25 dones

El Consell de Mallorca ha habilitat a l’hipòdrom Son Pardo de Palma un espai nou d’acollida per a persones usuàries de la Xarxa d’Inclusió de Mallorca per evitar que hagin de passar la nit al carrer davant l'expansió del coronavirus a les Illes Balears. L'Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), en col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i amb l’ajuda de la Federació Hotelera de Mallorca i d’altres entitats, ha preparat dues sales diferenciades, on conviuran 25 homes en una i 25 dones en l’altra mentre duri l’estat d’alarma.

Aquesta és una mesura nova del Consell de Mallorca per protegir les persones sense sostre de la Covid-19, ja que és un dels col·lectius més vulnerables i que ha d'estar als centres i espais d’inserció. D’aquesta manera, l’alberg temporal habilitat a Son Pardo s’afegeix al que s’ha instal·lat al poliesportiu Sant Ferran, on l’IMAS, en col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports, va disposar la setmana passada 50 places per a persones sense llar, i al de Son Moix, que va obrir dissabte per acollir mig centenar de persones en la mateixa situació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma.

El Consell de Mallorca ha informat, a través d'un comunicat, que per posar en marxa aquest espai temporal nou, s’han contractat més professionals de reforç: cinc auxiliars d’inserció i tres de clínica, i també hi faran feina dues persones que fins ara eren a Sant Ferran i a Ca l’Ardíaca.

A més, s’ha habilitat un menjador al poliesportiu Sant Ferran, perquè les cinquanta persones que hi conviuen i que fins aquest dimecres anaven a dinar a Ca l’Ardíaca puguin menjar en aquestes mateixes instal·lacions.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF