Publicitat
Publicitat

“He comprovat que salva vides”

Jesús Sosa té 53 anys i es recupera d’un càncer del duodè. Fa tres mesos que ha acabat el tractament de quimioteràpia i assegura que es troba molt bé. “M’estic recuperant de les seqüeles. Al cap de dos mesos d’acabar la quimioteràpia em varen fer un control i tots els marcadors tumorals varen ser negatius, estic molt content”, assevera.

Tot va començar amb unes anèmies molt fortes. “Anava a l’ambulatori d’urgències i em derivaven a l’hospital. El nivell mínim és 12, jo en tenia 5. No podia ni aixecar un braç”, explica Sosa. A l’hospital li feien analítiques, comprovaven que tenia molta anèmia i li feien una transfusió de sang. “Gràcies a la sang em recuperava”, conta.

Passats uns dies, però, tornava a recaure. “Era com si desaparegués la sang en mi”, explica. Sosa va estar ingressat per culpa d’aquestes anèmies fins a cinc vegades i calcula que li varen arribar a transfondre prop de 20 bosses de sang. “Quan estava ingressat, estava sempre mirant la porta esperant que entrassin els del Banc de Sang”, recorda.

En la darrera recaiguda, li varen detectar el tumor al duodè després de fer-li una ecogastroscòpia. “Quan em trobaren el tumor, vaig quedar en blanc, en xoc. Ara me n’alegr perquè em trobaren el que tenia, m’ho varen llevar i l’anèmia ha desaparegut. Durant l’operació no vaig perdre sang i després no he necessitat més transfusions. Qui s’estava menjant la meva sang era el tumor”, subratlla.

Sosa reconeix que haver passat per aquesta situació li ha fet prendre consciència de la importància de la donació de sang. “Gràcies a aquesta gent que donà sang jo som aquí, he comprovat que salva vides”, confessa.

Si pogués, assegura, ell també donaria sang i anima la gent jove a fer-ho. “El meu fill és donant des dels 18 anys”, sentencia.