La Guàrdia Civil deté els autors del robatori de dues litografies de Miró

Varen ser uns amics de les víctimes que varen aprofitar la seva confiança per canviar les làmines per còpies 

La Guàrdia Civil ha detingut un home i una dona com a presumptes autors del robatori de dues litografies del pintor Joan Miró en un habitatge de Selva, segons ha indicat aquest dijous la Guàrdia Civil en un comunicat.

Després de rebre la denúncia per part de la perjudicada, en la qual s'informava de la sostracció de dues litografies del pintor barceloní Joan Miró (havien substituït els originals per còpies), la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per descobrir els autors dels fets.

Els agents a càrrec del cas varen identificar la parella quan ja s'havien desfet de les obres d'art. Es tractava d'uns amics de la víctima que varen aprofitar aquesta relació per fer el canvi de les làmines. La passa següent dels investigadors va ser recuperar totes dues litografies.

 

La primera es va localitzar en una galeria d'art de Palma, on estava a punt de ser venuda. La segona la varen trobar després de parlar amb diversos marxants d'art i la varen confiscar abans que fos introduïda en el mercat negre. La Guàrdia Civil d'Inca ha aconseguit recuperar i retornar les dues obres de Joan Miró en perfecte estat a la seva legítima propietària.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF