La Guàrdia Civil adverteix la ciutadania de presumptes estafes demanant doblers per als damnificats porta a porta

No s'ha autoritzat cap organisme ni organització perquè reculli ajudes a través d'aquest sistema

La Guàrdia Civil ha informat que cap organisme oficial ni organització autoritzada està sol·licitant als domicilis porta a porta per a les diferents poblacions de les Illes Balears ajuda per a les víctimes de les inundacions ocorregudes al llevant de Mallorca.

L'institut armat ha demanat que tot el que vulgui ajudar ho faci per mitjà dels canals oficials i de la Direcció G eneral d'Emergències del  Govern  balear "per evitar que algunes persones mitjançant l'engany s'aprofitin de la desgraciada ocorreguda".

Per canalitzar les ajudes, s'han obert comptes bancaris a Bankia i CaixaBank perquè les persones que ho desitgin puguin fer aportacions dirigides a cobrir les necessitats bàsiques dels damnificats i pal·liar els danys materials més urgents: ES41 2038 6579 8360 0067 5091 (Ajudes per al poble de Sant Llorenç des Cardassar) de  Bankia , i a Caixabank ES86 2100 0161 8802 0018 8265.

Quant a les donacions materials, davant la falta d'espai per acollir-les totes, l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar les gestionarà a partir de demà al telèfon 971 838 393. El consistori crearà una base de dades amb les donacions, per posteriorment comparar-les amb les necessitats reals dels veïns i poder requerir-les quan es necessitin.

Almenys una dotzena de persones han mort i un infant ha desaparegut a causa de l'aiguat que dimarts passat va colpejar  Sant   Llorenç  de  Cardassar i que deixà al seu pas nombrosos danys materials.

Els morts són set homes i cinc dones: sis espanyols, un matrimoni britànic, un matrimoni alemany, un home alemany i una dona holandesa. Quatre dels morts varen ser trobats a Artà, tres a Sant Llorenç, tres a s' Illot  i dos a Son Carrió.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF