CONSUM

La Guàrdia Civil confisca 1.300 productes falsificats més

La Guàrdia Civil va confiscar ahir 1.303 productes falsificats en el marc de l’operació Souvenir, dirigida cap als delictes contra la propietat industrial. Durant el dia d’ahir es varen fer deu noves inspeccions a les zones de Cales de Mallorca i Santanyí que varen permetre confiscar també, segons va informar la Benemèrita en un comunicat, productes “perillosos per a la salut pública”. Hi ha deu persones investigades com a presumptes autores d’un delicte menys greu contra la propietat industrial.

Així, són ja 10.883 els productes confiscats a través d’aquesta operació policial, que va iniciar-se aquest dimecres per la PAFIF (la Patrulla Fiscal i Fronteres) de la Guàrdia Civil i per pèrits que havien estat traslladats des de la Península.

Segons les valoracions que varen fer els pèrits, els productes confiscats han suposat per als fabricants pèrdues per un valor de 104.240 euros. Les bosses, els rellotges, les camisetes i les gorres representen la majoria dels objectes que es varen obtenir amb l’operació.

En total, des que l’operació Souvenir va començar s’haurien confiscat productes per un valor aproximat de mig milió d’euros, segons els càlculs de la Guàrdia Civil, i hi ha sota investigació 24 persones relacionades amb els delictes contra la propietat industrial.

A banda d’això, dels més de 10.000 productes confiscats, n’hi ha 1.150 que, segons la Benemèrita, són perillosos per als consumidors perquè no respecten la normativa europea. També consten a la llista de material retirat del mercat 24 punters làser, la comercialització dels quals està prohibida perquè es consideren perillosos per a l’aviació.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF