El Gremi de Llibreters reivindica les llibreries com a espais culturals actius

Aquest divendres organitzen diversos actes a Palma amb motiu del Dia de les Llibreries

El Gremi de Llibreters de Mallorca organitza aquest divendres diversos actes per reivindicar el paper de les llibreries com a espais d'intensa activitat cultural i el dels llibreters en la seva tasca de recomanació d'obres per celebrar el Dia de les Llibreries sota el tema 'Més vida en cada història'.

La jornada  dedicada  als amants dels llibres i la lectura està organitzada per la Confederació Espanyola de Gremis (CEGAL) i Associacions de Llibreters, amb la  col·laboració  de la Direcció General del Llibre i el Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport.

El president de la  CEGAL Juancho  Pons, ha alabat les llibreries com a "començos pròxims i amb una àmplia implicació cultural a les ciutats i barris". Segons dades de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, el sector editorial va mantenir la seva facturació el 2017, amb 2.319 milions d'euros i donant feina a 10.000 persones. 

Hi ha 3.967 punts de venda entre llibreries, papereries i cadenes de llibreries que sumen 1.224 milions d'euros, el 52,8% de la facturació del sector a Espanya, segons l'estudi. 

A més, s'ha recuperat la venda de llibres de butxaca, amb 91.880 milions i més llibres editats i exemplars venuts. Quant al llibre digital, augmenta la seva facturació un 1,6%, fins a 119 milions d'euros que suposa el 5,1% de la facturació del sector.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF