Societat 26/08/2013

Grècia admet la possibilitat d'un tercer rescat de 10.000 milions

El ministre de Finances diu que la nova ajuda no requeriria la signatura d'un nou memoràndum

Europa Press
1 min
Membres del sindicat comunista PAME durant una manifestació ahir als carrers d'Atenes durant una nova vaga general.

AtenesEl govern grec ha admès la possibilitat que el país hel·lè rebi un nou programa d'ajuda de fins a 10.000 milions d'euros, encara que va subratllar que, en qualsevol cas, aquest nou rescat no comportaria la signatura d'un nou memoràndum d'entesa que imposés mesures addicionals d'ajust a Grècia, segons assenyala el ministre grec de Finances, Iannis Sturnaras, al diari 'Proto Thema'.

"Si fos necessari un nou programa de suport a Grècia, es tractaria d'uns 10.000 milions d'euros, una quantitat molt petita en comparació amb els altres acords", indica Sturnaras.

"No estem parlant d'un nou memoràndum, sinó d'un paquet d'ajuda financera sense noves condicions", afegeix el ministre grec, que a penes fa una setmana rebutjava frontalment qualsevol possibilitat d'un nou rescat a Grècia.

El titular de Finances del govern d'Andonis Samaràs ha subratllat que "no hi ha cap discussió" sobre la possibilitat d'aplicar una nova quitança de deute grec, una cosa en què ha coincidit també el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble.

D'altra banda, Sturnaras ha apuntat la possibilitat que Grècia pugui retornar als mercats de capitals la segona meitat de 2014, sempre que el país hel·lè aconsegueixi arribar a un superàvit primari i abandoni la recessió en la primera meitat del pròxim any.

"Encara no complim dues condicions necessàries, però s'espera que s'assoleixin el 2014 [...] Seria un gran èxit que ens permetria fer una prova als mercats amb una nova emissió en la segona meitat del 2014", ha apuntat el ministre grec. "Inicialment seria amb una quantitat petita", ha afegit.

stats