Publicitat
Publicitat

Grècia torna als mercats de deute amb èxit i col·loca 3.000 milions

Espanya ven deute a curt termini i repeteix interessos mínims

Grècia ha col·locat aquest dijous 3.000 milions d'euros en bons amb un venciment a 5 anys al 4,95% d'interès, a la primera sortida als mercats internacionals des de fa quatre anys, segons han avançat els mitjans locals.

La demanda ha superat amb escreix l'oferta i s'ha situat en els 20.000 milions d'euros, fet que ha arrossegat el tipus d'interès pagat pel país rescatat a cotes inferiors a les esperades pels analistes.

Espanya també col·loca deute

L'èxit de la subhasta a Grècia s'ha vist replicat també a Espanya, que ha emès deute a curt termini a un interès mínim. En concret, el Tresor ha col·locat lletres a sis i dotze mesos amb un interès marginal del 0,38% i del 0,565%, respectivament. Això significa pràcticament repetir els tipus de les anteriors emissions anàlogues, del març, que es van saldar amb un interès del 0,379% i del 0,56%, respectivament. 

Aquell va ser el mínim històric des que hi ha dades (es remunten a fa més de 20 anys). En el cas espanyol, la ràtio de cobertura, que és les vegades que la demanda va superar l'oferta, va ser de 2,4 vegades.

2018 anàlisi

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF