El Govern oferirà ajudes al sector del transport per millorar l'eficiència energètica dels vehicles

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, ha apuntat que serviran per canviar motors de benzina o dièsel per motors de gas, que són menys contaminants i més econòmics

La Conselleria de Mobilitat està preparant un plec de condicions per a ajudes directes al sector del transport perquè les empreses puguin adquirir vehicles que funcionin amb gas o canviar motors de benzina i dièsel per motors d'aquest combustible. A final d'enguany es preveu que estigui disponible la convocatòria de 2.000.000 d'euros, segons ha explicat el conseller Marc Pons després d'una reunió amb representants de la Federació Empresarial Balear de Transportistes (FEBT). La intenció és millorar l'eficiència energètica del parc mòbil de les Balears, tal com estableix la Llei de canvi climàtic. 

Pons també ha destacat que el gas és un combustible menys contaminant i que suposarà un estalvi important per a les empreses. En la reunió també s'ha acordat que el Govern demanarà al Ministeri de Foment que tingui en compte les "singularitats" del sector professional de vehicles de transport amb conductor (VTC) a les Balears. 

El gerent de la FEBET, Salvador Servera, ha explicat que a les Illes els VTC no operen com a les grans ciutats com Madrid i Barcelona. A les Balears els clients que fan servir aquest servei són famílies i gent gran, mentre que a les grans ciutats solen ser executius.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF