El Govern se solidaritza amb Claude Mangin-Asfari

L'esposa del sahrauí pres al Marroc Naama Asfari ha rebut fins a quatre negatives per visitar el seu marit al territori marroquí

El Parlament balear ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional en favor de Claude  Mangin-Asfari , esposa de  Naama   Asfari , saharauí pres al Marroc condemnat a una pena de 30 anys de presó.

El passat 16 d'abril, per quarta vegada consecutiva, a Claude  Mangin-Asfari, de nacionalitat francesa i professora d'universitat,  li va ser negat l'accés al territori marroquí. No hi ha cap causa que justifiqui aquest comportament per part de les autoritats marroquines.

Segons que s'ha considerat en la declaració aprovada aquest dimecres, l' impediment de veure el seu marit "constitueix una greu i flagrant violació del dret bàsic a una vida privada i familiar".  El Parlament balear adverteix que la resolució del comitè contra la tortura de l'ONU del 12 de desembre del 2016 conclou que l'estat marroquí ha violat, en el cas de  Naama   Asfari, diversos articles de la 'Convenció contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants'.

"Per tot això és necessari un pronunciament clar i inequívoc del Parlament balear dirigit a mostrar tota la seva solidaritat i denunciar l'incompliment de les resolucions internacionals que obliguen el Marroc  a restablir els drets violats", afirma la cambra legislativa balear en aquesta declaració. 

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF