El Govern prepara noves restriccions i es podrien anunciar avui

L'Executiu té previst reunir-se amb patronals i sindicats al llarg del matí

El Govern podria anunciar aquest divendres noves restriccions per fer front al covid-19 després de reunir-se amb les patronals i els sindicats. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, els agents socials es reuniran amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, després que el sector de la restauració s'hagi trobat amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i els representants del comerç hagin parlat amb el vicepresident i conseller de Transició Energètic i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes. En cas que es faci cap anunci, serà després d'aquestes reunions, encara que l'Executiu no ha fet cap convocatòria respecte d'aquesta qüestió.

Fonts de l'Executiu reconeixen que no es pot mantenir la situació actual de la pandèmia i confirmen que es preparen noves mesures, encara que de moment no s'han concretat quines seran exactament. D'altra banda, el portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, ha assenyalat aquest dijous que "és un bon moment per prendre més mesures restrictives". De fet, Salut espera que hi hagi "un augment dels contagis" perquè comencen a arribar els casos relacionats amb Cap d'Any i encara falten els que es poden tenir dels Reis, segons ha indicat Arranz.

El portaveu ha deixat clar que "el confinament domiciliari no és la primera opció" per aturar l'augment de casos, sinó que abans s'aplicarien tancaments perimetrals o es limitarien encara més les activitats no essencials. Un tancament dels comerços de Palma és "una de les mesures que sempre està sobre la taula", ha afegit el portaveu.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF