El Govern destina 5,9 milions d'euros a ajudes per a la rehabilitació energètica d'edificis

Hi poden accedir les construccions d'abans del 2007 i s'ha de justificar la reducció d'un 10% del consum

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern destinarà 5,9 milions d'euros a ajudes per a la rehabilitació energètica d'edificis, tant d'habitatges com d'altres usos. Segons el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, aquestes ajudes "permetran una inversió de fins a 24 milions d'euros". Aquesta partida es distribuirà en tres anys: 90.000 euros enguany, 3 milions el 2021 i 2,9 milions el 2022.

La convocatòria va destinada a millores de l'aïllament de finestres i de l'eficiència energètica, i a l'ús d'energies renovables en les instal·lacions de calefacció, climatització, refrigeració i aigua calenta, així com a les reformes per millorar l'eficiència de la il·luminació.

Ara bé, els edificis posteriors al 2007 no podran optar-hi. A més, s'haurà de justificar que el consum energètic es redueix un 10% en comparació amb abans de la reforma.

"Ens reunirem amb les patronals per explicar els avantatges d'aquestes ajudes", ha dit Yllanes després de la reunió del Consell de Govern. Els beneficiaris d'aquestes subvencions podran ser propietaris, comunitats de propietaris, empreses o proveïdors de serveis energètics. El vicepresident ha destacat que, a més d'abaratir el consum, les reformes serviran "per reduir emissions", en "la línia de la Llei balear de canvi climàtic i de la futura llei estatal". 

Les ajudes cobriran un 25% del cost dels aïllaments i les finestres d'habitatges individuals i un 15% de les instal·lacions d'il·luminació. El vicepresident també ha subratllat que el percentatge de les ajudes "s'incrementarà per als consumidors vulnerables", que rebran un 15% addicional del cost de la rehabilitació. De tota manera, Yllanes ha assenyalat que aquesta inversió "s'amortitza a curt termini gràcies a l'estalvi en els rebuts".

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF