El Govern podrà utilitzar 65,3 milions dels fons europeus per lluitar contra el covid-19

La Conselleria d'Hisenda ha explicat que aquesta redistribució de les ajudes europees permetrà enfortir la capacitat de resposta del sistema de salut

El Govern balear podrà utilitzar 65,3 milions d'euros dels 1.200 milions que s'han destinat a l'Estat provinents del programa del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per poder lluitar contra la pandèmia del covid-19, segons han informat en un comunicat.

La Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors ha explicat que aquesta redistribució de les ajudes europees permetrà enfortir la capacitat de resposta del sistema de salut i suavitzar l'impacte de la crisi sanitària a les Illes.

Després de negociar amb el Govern i l'executiu espanyol les modificacions en el programa Feder, Brussel·les ha donat llum verda a l’ús d’aquests fons per dur a terme accions relacionades amb el coronavirus. Hisenda destaca que aquesta partida és important no només per la quantitat econòmica que suposa, sinó també per l'augment temporal de la taxa de finançament fins al 100%, en lloc del 50%.

L’adopció d’aquesta decisió suposa, segons expliquen en el comunicat, un suport important per "atendre de manera eficaç les necessitats existents per la crisi sanitària, a través de llits hospitalaris suplementaris, la contractació de nous treballadors sanitaris, l’augment de proves de detecció de la malaltia i l’adquisició d’equipaments, inclosos els de protecció".

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF