El Govern no demanarà el confinament domiciliari

La presidenta del Govern assenyala que l'Arxipèlag "està en una situació molt millor que la resta de l'Estat"

Les Balears no demanaran aquest dimecres davant el Consell Interterritorial de Salut el confinament domiciliari, segons ha assegurat a Eivissa la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha argumentat que les Illes "estan en una situació molt millor que la resta de l'Estat".

Armengol no creu que a les Illes, amb una incidència acumulada en 14 dies de 253,51 casos, "sigui justificable restringir tants de drets a la ciutadania en aquest moment". Per contra, ha assegurat que l'Arxipèlag continuarà apostant per "aprendre a conviure amb aquesta malaltia" protegint-se'n "al màxim" mitjançant l'ús de la màscara, la distància social, la higiene de mans i la ventilació dels espais tancats, que "és fonamental a l'hora de prevenir el virus".

La presidenta de l'Executiu ha afegit que mentre es pugui "compatibilitzar la situació sanitària amb garanties i drets de la ciutadania" el Govern continuarà treballant en aquesta línia, encara que ha matisat que s'adoptaran mesures "més restrictives en un altre moment" si la situació empitjora.

Simón veu "marge" amb les mesures actuals però no descarta un confinament domiciliari

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF