El Govern ha iniciat 95 de les 131 mesures del pla de reactivació econòmica

Ha invertit 550 milions d'euros en les iniciatives que s'han posat en marxa fins ara 

La consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, ha indicat aquest dimarts que el Govern ja ha posat en marxa 95 de les 131 mesures que s'inclouen en el pla de reactivació econòmica de les Balears. Sánchez ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després de la primera reunió de la comissió de seguiment del Pacte per a la reactivació i la diversificació econòmica i social de les Illes Balears. A més, Sánchez ha explicat que s'han invertit "550 milions d'euros en les mesures que s'han posat en marxa fins ara", inclosos 200 milions per a la Conselleria de Salut fins a finals del 2020.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit la reunió, a la qual han assistit els representants d'institucions –consells i ajuntaments–, organitzacions –patronals i sindicats– i partits polítics que varen signar el Pacte.

Sánchez ha destacat que els eixos estratègics del pla de reactivació segueixen la mateixa línia que ha marcat la Unió Europa per assignar els fons extraordinaris. "La reactivació s'ha de fer d'acord amb canvis estructurals que girin entorn de la transició ecològica i digital, la cohesió social i la igualtat", ha comentat. 

La trobada d'aquest dimarts també ha servit per fer una proposta de reglament de la comissió, la qual, com a mínim, es reunirà cada tres mesos. Sánchez ha apuntat que es podran crear comissions de treball específiques a les quals es podran incorporar experts externs.

Tant Ciutadans com El Pi –representats per Patricia Guasp i Antoni Amengual, respectivament– han valorat positivament la reunió i han insistit que cal reclamar l'allargament dels ERTO, aprofitant que la mesa estatal de diàleg social es reunirà divendres a Palma. Aquesta petició també l'ha feta el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García. Per part de MÉS per Mallorca, Joan Mas ha reclamat "liquiditat per als ajuntaments", mentre que la diputada del PSIB Sílvia Cano ha lamentat que el PP es posi de perfil i no se sumi al pla de reactivació "en el pitjor moment per a les Balears".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF