El Govern impulsarà la primera llei de les persones majors de les Balears

La consellera Fina Santiago assegura que l'objectiu és augmentar la protecció d'aquest col·lectiu en tots els àmbits de la vida

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat aquest divendres als consells insulars que el Govern ha començat a fer feina amb el projecte de llei de les persones majors per aprovar-lo aquesta legislatura. Segons l'Executiu, la intenció és ordenar tots els serveis i els drets que té la gent gran i aclarir les competències de cada institució. 

Santiago ha afirmat que l'objectiu principal és augmentar la protecció d'aquest col·lectiu en tots els àmbits de la vida. La consellera ha fet aquest anunci en el si de la Conferència Sectorial de Serveis Socials, en la qual ha participat el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials ( IMAS ),  Javier  de  Juan , de manera presencial, mentre que la resta de responsables polítics de serveis socials dels Consells ho han fet per videoconferència. 

Palma llança l'acció 'Toca a la porta' per detectar les persones grans que viuen situacions de soledat

A la Conferència, Santiago ha especificat que aquesta futura llei pretén regular el que han de ser els drets de les persones majors, quins serveis poden rebre i aclarir les competències entre les administracions. "Sabem que aquesta llei ha d'estar consensuada de manera molt intensa amb els consells insulars i, també, amb els ajuntaments, perquè és important que no es confongui amb una llei de dependència, sinó que ha de suposar un ampli ventall de serveis i de drets que han de tenir les persones majors gestionades pels consells, pels ajuntaments i pel Govern", ha assenyalat la consellera.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF