El Govern formalitza la destitució de Gual de Torrella sense tenir substitut per a l’APB

L'Executiu ja va informar la setmana passada que es prendria aquesta decisió després que posàs a disposició el seu càrrec arran de la investigació per corrupció 

El Govern balear ha formalitzat aquest divendres la destitució de Joan Gual de Torrella com a president de l'Autoritat Portuària de les Balears, segons ha informat l'agència Efe. Tot i que encara no hi ha un substitut per ocupar el càrrec, la portaveu del Consell de Govern, Pilar Costa, ha assegurat que ja han comunicat aquest cessament al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. 

L'Executiu ja va informar la setmana passada que es prendria aquesta decisió després que Gual de Torrella posàs a disposició el seu càrrec, quan el varen detenir (amb el director, Juan Carlos Plaza, i el vicepresident, Miguel Puigserver) per una causa que investiga el jutjat número 3 de Palma amb la Fiscalia Anticorrupció. 

Gual de Torrella va donar explicacions sobre aquest assumpte en el passat consell d'administració de l'APB, en el qual va afirmar que se sentia sense forces per continuar en el càrrec, que va agafar l'any 2915, i que volia lluitar per la seva honradesa. 

Detenen la cúpula directiva de l'Autoritat Portuària de les Balears per un cas de corrupció

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF