El Govern destina 78,7 milions a la compra de medicaments exclusius

Es tracte de productes sense competència, ja que no ha expirat la patent dels laboratoris que els subministren

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres la contractació el subministrament de medicaments exclusius per un valor de 78,7 milions d'euros per als centres dependents del Servei de Salut. La contractació tindrà una durada de 24 mesos des de la data de formalització, amb la possibilitat de prorrogar-la un màxim de 36 mesos.
 
Els medicaments exclusius són els que no tenen competència perquè encara no ha expirat la patent dels laboratoris que els subministren, com els medicaments d’innovació oncològica. Aquesta compra, emmarcada en la prestació farmacèutica, té com a finalitat que els pacients hospitalitzats rebin les dosis precises segons els requeriments individuals amb el cost més baix possible, tot això de conformitat amb la cartera de serveis comuns d’atenció especialitzada del Sistema Nacional de Salut.
 
Més concretament, el Servei de Salut formalitzarà contractes amb els laboratoris Astellas Pharma, SA (1.977.587 euros), Healthcare UK Limited (37.447.804 euros), Merck Sharp & Dohme (20.009.069 euros) i Roche Farma, SA (19.318.910 euros).
 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF