El Govern destina 23 milions als consells per a serveis comunitaris bàsics

Aquesta aportació es complementa amb les ajudes econòmiques que duen a terme les institucions insulars i els ajuntaments

El Consell de Govern ha aprovat quatre convenis a cadascun dels consells insulars perquè els ajuntaments rebin els doblers per finançar els seus serveis comunitaris bàsics. Per primera vegada, aquests acords són de caràcter biennal, 2020 i 2021, i estan dotats amb un total de 23 milions d'euros. Per illes, el Consell de Mallorca rebrà 17.889.288 euros; el Consell d'Eivissa, 2.565.856 euros; el Consell de Menorca, 2.361.592 euros, i el Consell de Formentera, 278.388 euros.

L'Executiu ha informat que aquests 23 milions que aporta la Conselleria d'Afers Socials i Esports es complementen amb les ajudes econòmiques que duen a terme els consells insulars i els ajuntaments. D'aquesta manera, el Govern aporta un 50% del cost; el consell insular, un 25%, i cadascun dels ajuntaments, el 25% restant.

Segons el Govern, una de les novetats d'aquests convenis és que a partir d'ara tots els municipis disposaran de la mateixa subvenció per habitant i, per tant, es garantirà que tots els ciutadans tinguin el mateix accés a la cartera de serveis socials. Independentment del municipi en el qual es visqui, tothom haurà de tenir una mateixa oferta assistencial.

El model que s'havia seguit fins ara també canvia. El Govern ha subratllat que s'exigeix als ajuntaments que demostrin que compleixen les ràtios mínimes de treballadors, que ara mateix són les següents: un treballador social per cada 7.500 habitants, un educador social per cada 7.500 habitants i un auxiliar per cada 10.000 habitants.

El Govern ha destacat la importància d'enfortir aquests serveis, que donen un enfocament comunitari a la intervenció amb persones, la intervenció social, amb els seus vessants de prevenció, promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les necessitats.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF