El Govern demanarà a Madrid que declari zona catastròfica la zona zero

Les institucions i els partits fan minuts de silenci i expressen el seu condol

M. BARCELÓ / T. CRESPÍ / J. RIBAS

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha desplaçat a Sant Llorenç per conèixer de primera mà com està la situació després de la catàstrofe. Armengol ha donat el condol a tots els familiars i amics i ha manifestat que el Govern decretarà tres dies de dol i demanarà el reconeixement de zona catastròfica per a la zona zero.

La presidenta ha comunicat que aquest dimecres horabaixa se celebrarà un consell de govern extraordinari. En aquesta reunió, l'Executiu posarà en marxa els tràmits perquè l'Estat declari el reconeixement de zona catastròfica de la part del Llevant de Mallorca.

Armengol també ha agraït als cossos de seguretat i d'emergències el treball que des d'aquest dimarts estan fent a la zona afectada. A més, ha declarat que s'aplicaran mesures per ajudar les famílies afectades per la catàstrofe.

Mostres de condol

Alhora que la presidenta assistia al minut de silenci a Sant Llorenç, diferents representants polítics, sindicals, religiosos i militars s'han reunit al Consolat de Mar per expressar la seva solidaritat. Al Consell de Mallorca i en altres institucions de les Illes, com l'Ajuntament de Maó, també s'han fet minuts de silenci i s'ha fet arribar el condol als afectats. 

El president del PP, Biel Company, ha explicat que el Partit Popular "ajudarà" en la tramitació de la zona catastròfica. A més, ha dit que "assistim a unes de les tragèdies més grosses dels darrers temps" i ha informat que el president del Partit Popular a escala estatal, Pablo Casado, s'ha interessat per l'estat de les víctimes i visitarà Sant Llorenç aquest dimecres horabaixa.

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha expressat també el seu condol i ha declarat que “avui és un dia per mostrar afecte i acompanyament”. Així mateix, ha destacat la coordinacó del seu partit amb el Govern i la feina que han fet des del partit perquè els voluntaris i les persones que volien oferir la seva ajuda s'hagin adreçat als serveis d'emergència que l'estan canalitzant.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF