El Govern balear vol crear un corredor segur amb Alemanya

L'Executiu ha recordat el bon funcionament del pla pilot i anuncia que continuarà treballant amb tots els mercats turístics emissors

El Govern balear vol crear  un corredor segur amb Alemanya per mantenir l'activitat turística. A través d'un comunicat, l'Executiu autonòmic ha remarcat que continuarà treballant amb tots els mercats turístics emissors per reforçar els mecanismes de seguretat i així garantir un sistema de control de la pandèmia tant pels visitants com pels residents a les Balears. Aquest missatge arriba poc després que Alemanya declarés l'Arxipèlag zona de risc per coronavirus i recomanés als seus ciutadans no viatjar a les Illes Balears.

Alemanya recomana als seus ciutadans no viatjar a les Balears

L'Executiu ha remarcat en bon funcionament del pla pilot que ha permès mantenir durant setmanes les entrades de turisme internacional, malgrat una temporada extremadament complexa i més enllà del que inicialment estava previst a les perspectives econòmiques post primera fase de pandèmia.

A més, han remarcat que des de l'arribada dels primers turistes el Govern ha mantingut el seu compromís amb la seguretat sanitària i amb la ciutadania de les Illes i amb tots els viatgers que han arribat a l'Arxipèlag.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha remarcat que la decisió del govern alemany és una "molt mala notícia" per al sector turístic de les Illes i han explicat que, igual que va passar amb el Regne Unit, a partir de demà s'espera una allau de cancel·lacions de reserves de turistes alemanys. La FEHM ha remarcat que des de l'inici del pla pilot i l'arribada dels primers turistes, el sector hoteler va dur a terme un gran nombre de mesures per garantir "la seguretat de tots els turistes, treballadors i residents" i que "així ho han demostrat les xifres de positius en viatgers que han arribat a l'Arxipèlag". Després de la inclusió de les Balears en les zones de risc per coronavirus per part del govern alemany, la FEHM augura una temporada turística devastadora pel sector hoteler de Mallorca.

El PP i el Pi reclamen mesures polítiques

El Partit Popular ha lamentat la inclusió de les Balears en el llistat de zones de risc del govern alemany i ha remarcat que la recomanació de no viatjar a l'Arxipèlag és "un cop dramàtic i definitiu al sector turístic". Davant aquesta situació, El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company ha reclamat al Govern balear "mesures per revertir aquesta situació i salvar l'economia balear". Company ha acusat l'Executiu autonòmic de "no adoptar les mesures necessàries per a frenar l'augment de la pandèmia" i l'ha culpat per la decisió del govern alemany de recomanar no viatjar a les Illes Balears.

Per la seva banda, el Pi ha reclamat a la presidenta del govern, Francina Armengol, una reunió urgent amb tots els partits polítics per afrontar la crisi econòmica i social provocada pel covid-19. La formació ha mostrat la seva preocupació després que Alemanya hagi inclòs a les Balears com a zona de risc del coronavirus i ha donat per acabada la temporada turística a les illes.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF