El Govern avança a les 22 h el toc de queda a sa Pobla

També tanca l'interior dels bars i restaurants, però descarta el confinament perimetral perquè no han observat que els contagis s'expandeixin al voltant

El Govern balear ha decidit avançar el toc de queda a les 22 h a sa Pobla davant l'increment dels contagis al municipi els darrers dies, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. Per ara, descarten aplicar-hi un confinament perimetral perquè els tècnics no han observat que s'estiguin expandint les infeccions al voltant. Així i tot, recomanen restringir les entrades i sortides del municipi "només per a les necessitats més essencials".

D'altra banda, Salut també endureix les mesures als bars i restaurants, que hauran de tancar els espais interiors. Això sí, l'Ajuntament del municipi podrà autoritzar que els establiments ocupin part de la via pública destinada al trànsit rodat o estacionament de vehicles, sempre que no dificultin la circulació. Les mesures entraran en vigor aquest dissabte i tindran una vigència de 15 dies.

Sa Pobla sorprèn el Govern: el 70% de casos de covid-19 que hi detecten té símptomes

Segons les dades de Salut, el poble té una incidència acumulada a 14 dies que supera els 800 casos per 100.000 habitants, gairebé quatre vegades més gran que la del conjunt de les Illes (211 casos). Pel que fa a la taxa de positivitat, se situa en el 14% i, per tant, pràcticament triplica la de l'Arxipèlag, que és del 5,55%.

Cribratge amb tests ràpids

Cal recordar que Salut començarà aquest diumenge un cribratge amb tests d'antígens a sa Pobla. L'operatiu acabarà el 9 de desembre i la població diana són majors de 16 anys, residents i no residents que treballin al poble (inclosos els docents). La presa de mostres es farà a la nau que hi ha ubicada a la carretera de Pollença 4-6 i només es requereix presentar el DNI o el NIE. No fa falta demanar cita prèvia.

Aquest serà el primer cribratge amb tests d'antígens a les Balears, ja que fins ara es feien amb PCR. Les proves ràpides s'han fet servir fins ara als centres de salut només amb persones simptomàtiques de menys de cinc dies, perquè és quan més fiabilitat tenen els resultats. Així i tot, els cribratges amb aquesta prova diagnòstica estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència de coronavirus en un territori acotat és elevada, com és el cas de sa Pobla.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF