El Govern encara no sap res de l'ampliació de les aigües d'Algèria a 20 quilòmetres de les Balears

Miquel Mir ha enviat una nova carta al Ministeri de Transició Ecològica després de la reunió de Sánchez al país africà

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha explicat aquest dimecres que el Govern encara no té cap informació sobre les negociacions entre el govern espanyol i l'algerià per l'ampliació de les aigües d'Algèria a 20 quilòmetres de les Balears, que va avançar l'ARA Balears, i ha reconegut que desconeix completament "les activitats que vol dur a terme Algèria a aquesta zona".

Algèria estén les seves aigües a vint quilòmetres de les Balears

A la compareixença davant la Comissió de Medi Ambient del Parlament, Mir ha remarcat que "la pilota ara és damunt el terrat de l'executiu espanyol". "El Govern balear ara no pot fer res més que esperar notícies, és un tema de sobirania espanyola, entre dos països", ha remarcat el conseller. Durant la compareixença també ha explicat que la setmana passada enviaren una altra carta al Ministeri de Transició Ecològica, en la qual demanaven informació sobre l'evolució del cas i les negociacions després de la visita de Pedro Sánchez a Algèria, però que encara no han obtingut resposta. A més, el conseller ha definit les informacions que han rebut fins ara per part del govern espanyol com a "magres".

Mir ha alertat que si Algèria envaís les aigües de les Balears, "seria molt perjudicial per a la biodiversitat marina i les activitats econòmiques, com la pesca de l'Arxipèlag". El conseller, que s'ha referit, en reiterades ocasions, al Parc Nacional de Cabrera com "la zona protegida més important del Mediterrani occidental", ha assegurat que un dels aspectes més preocupants és que darrere aquesta ampliació de les aigües d'Algèria hi ha un gran negoci internacional amb multinacionals i grans empreses amb interessos econòmics.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF