El Govern intentarà que els afectats per la torrentada no hagin de declarar les ajudes rebudes

Armengol ha assegurat que els terminis de les ajudes es podrien perllongar

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha exposat les línies d'actuació i les ajudes que podrien rebre els veïns afectats per la torrentada del passat 9 d'octubre. La presidenta ha assegurat que les ajudes s'han d'estudiar cas per cas i que "des del Govern intentarem canviar el Decret que obliga a declarar les ajudes rebudes a l'Agència Tributària".

Armengol ha explicat als veïns que, si és necessari, es perllongaran els terminis de les ajudes. "Tots els decrets per les ajudes s'han dut a terme de manera molt ràpida i, per tant, seran revisables i podrien ser modificats", ha declarat.

La reunió ha servit per explicar els pressupostos per a habitatge, estructura no habitada, vehicles, comerços i explotacions ramaderes i agrícoles. El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, el director general de Coordinació, Ignasi Morey, i el director general d'Agricultura i Ramaderia també han presidit l'acte que ha congregat molts de veïns.

La presidenta ha assenyalat també que en el cas dels habitatges de foravila "dependrà de la zona en què es trobin i dels danys particulars de cada finca" per saber la quantitat que rebrà cada persona".

Així mateix, Armengol ha declarat que les ajudes per vehicle sinistrat seran de 6.000 euros, sempre que els propietaris en comprin un altre.

Les preguntes dels veïns, sobretot, s'han centrat en si hauran de tributar els doblers que rebran per les ajudes i també han manifestat la seva incertesa respecte als habitatges damnificats de foravila.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF