El Govern ajorna els deutes tributaris i amplia el termini d'alguns impostos

La mesura afecta l'impost de successions i donacions i el de transmissions patrimonials 

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres un decret llei que permet ajornar sense cobrar interessos el pagament de deutes tributaris de determinats impostos. També amplia en un mes addicional el termini per presentar les liquidacions de diversos tributs. Aquestes mesures –que s'han pres per fer front a l'impacte econòmic de la crisi sanitària– afecten els impostos de successions i donacions, sobre transmissions patrimonials i l'impost d'actes jurídics documentats, segons informa el Govern a la seva pàgina web.

El document exposa que no s'exigirà el pagament dels interessos moratoris corresponents als tres primers mesos dels ajornaments o fraccionaments de deutes tributaris dels impostos sobre successions i donacions, així com transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

També s'amplia en un mes addicional el termini per presentar les declaracions de les liquidacions de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats –que habitualment tenen un termini d'un mes–, i de les autoliquidacions de l'impost sobre successions i donacions (que habitualment solen ser de sis mesos)

Per altra banda, el Govern ha aprovat també l'eliminació de totes les taxes portuàries per a les embarcacions que operen als ports que gestiona Ports de les Illes Balears (Ports IB). En el mateix sentit, ha traslladat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que també se suprimeixi el pagament de les taxes en els ports de l'Autoritat Portuària i dels aeroports.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF