El Govern balear no negocia el traspàs de competències de Justícia

Sí hi ha hagut reunions amb el Ministeri per millorar el servei

La portaveu del Govern admet que no hi ha cap mena de negociació concreta per al traspàs de les competències de Justícia a les Illes Balears que recull l'Estatut d'Autonomia. Ara bé, Pilar Costa sí que ha admès reunions "per millorar el servei a les Illes perquè la Justícia és una de les feines pendents des de l'inici de la democràcia", ha dit.

La portaveu del Govern ha respost així a la pregunta del diputat d'El Pi, Josep Melià, que assegura que "la justícia lenta no és justícia". Melià ha recordat un panorama "que fa por" en la justícia balear en els darrers mesos: "jutges i magistrats en vaga, la justícia gratuïta alçada, amb revolucions entre els advocats del torn d'ofici, funcionaris mobilitzats i també paralitzats. Les presons aturades i els presos immobilitzats... El panorama és preocupant", ha explicat.

Per a Costa el problema no és dels darrers mesos, sinó "gairebé estructural". El Govern no renuncia al traspàs de competències, tot i que no el negocia, i assegura que en cas de produir-se hauria d'estar ben dotat econòmicament, "perquè, si no, traslladaríem el problema d'un lloc a l'altre".

Finalment, Costa ha atacat el govern de Rajoy perquè eliminà un plus als treballadors dels jutjats de violència de gènere de Mallorca i Eivissa.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF