El Govern crearà l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears

El seu objectiu serà planificar les polítiques en l'àmbit sanitari i la prestació de serveis de prevenció, vigilància i promoció de la salut

El projecte de pressupostos autonòmics del 2021 preveu la creació de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, segons ha informat la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, aquest dijous al Parlament. L'objectiu serà planificar les polítiques en l'àmbit sanitari i la prestació de serveis que formin part del Departament de Salut Pública: vigilància, prevenció i promoció de la salut.

Sánchez ha explicat que, amb la posada en marxa d'aquest nou organisme, es pretén donar una "resposta eficient i dimensionada" a les necessitats de la població en qüestions sanitàries. La intenció també és fer possible que les polítiques puguin estar "en permanent adaptació" a les necessitats, i que tinguin una major participació de la ciutadania.

Sánchez ha assenyalat que la crisi sanitària i econòmica generada per la pandèmia de coronavirus ha generat que la situació sigui "excepcional". Ha afegit que per al Govern és un "repte" donar resposta a les conseqüències sanitàries i econòmiques de la pandèmia i "preservar la cohesió social en un moment molt complicat".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF