Societat 15/08/2013

Google reconeix que no es pot esperar total confidencialitat de Gmail

L'empresa nord-americana s'enfronta a una demanda col·lectiva per violació de la privacitat

Efe
1 min

BarcelonaGoogle ha reconegut en un document judicial, citant la sentència d'un cas de 1979, que els usuaris de Gmail no haurien de tenir "expectatives raonables" de que les seves comunicacions siguin plenament confidencials un cop les envien voluntàriament a tercers. L'empresa nord-americana ho ha explicat en un informe presentat en un tribunal de San José, a Califòrnia, on Google s'enfronta a una demanda col·lectiva per violació de la privacitat. La denúncia, que data del maig passat, assegura que Google "obre, llegeix i adquireix il·legalment contingut privat dels correus electrònics de la gent".

El gegant d'internet, per la seva part, considera que aquesta batalla legal no té fonament i defensa que les seves pràctiques s'ajusten a la legalitat vigent. Segons Google, l'escaneig automàtic, no humà, de correus electrònics és el procediment ordinari en l'intercanvi de missatges a través de Gmail, sigui com a emissor o com a receptor i encara que els correus provinguin d'usuaris d'altres companyies.

Així mateix, Google ha insistit que les lleis federals sobre escoltes eximeixen de responsabilitat les empreses dedicades a les comunicacions electròniques si els usuaris permeten que "interceptin" els missatges, cosa que qui empra Gmail accepta en obrir un compte de correu.

Diverses organitzacions de consumidors han mostrat la seva preocupació per les afirmacions de Google. Un representant de la nord-americana Consumer Watchdog va assegurar que Google "admet que no respecta la privacitat" i va convidar els que estiguin interessats a mantenir les seves comunicacions en privat a prescindir de Gmail.

stats