Garau assegura que ha tingut "un respecte escrupolós per la llei"

L'empresari que es va encarregar de la campanya electoral de MÉS per Mallorca ha assegurat que la seva empresa "és de Madrid i actua independentment de qui governi"

L'empresari Jaume  Garau  ha declarat aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma per la seva presumpta implicació en el cas Contractes. "Hem  tingut  un  respecte   escrupolós per la llei i hem funcionat exactament igual que en altres autonomies. Som una empresa de Madrid i sempre funcionam  exactament de la mateixa manera independentment de qui governi ", ha afirmat  Garau .

Sobre el seu presumpte benefici per la seva vinculació amb MÉS, ha  indicat: "La legislatura  passada  vàrem treballar molt més pel Govern balear que aquesta  legislatura  i, òbviament, aquí no hi ha hagut cap tipus de fraccionament". Sobre el fet que només fos contractat per analitzar unes dades però no per recollir-les,  Garau  ha dit que és una tasca que fan " constantment altres administracions.

També ha negat haver donat indicacions a l'administració sobre les empreses que havien de  contractar  per fer les enquestes. "Ha  quedat  perfectament explicat i demostrat que en cap cas hi va haver cap tipus d'indicació", ha dit. "Es tracta d'empreses multinacionals molt més potents que la nostra", ha afegit.

Pel que fa a la seva relació amb els quatre  ex-alts  càrrecs  investigats  que han declarat davant el jutge abans que ell,  Garau  ha  admès que els coneix però ha assegurat que no tenen cap vincle personal. "Tenia contacte amb ells, sé qui són i els conec, però no hi ha cap vincle personal o d'amistat entrre nosaltres".

"T enc  exactament el mateix vincle amb ells que amb tantes altres administracions,  treballam  pels ministeris, pel Govern d'Andalusia, per la Generalitat, per Galícia... tenim relació perquè són clients nostres, professionals, de màxima  cordialitat  i no hi ha res a ocultar, absolutament res", ha assenyalat.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF