Gabriel Escarrer: “La massificació es deu en gran part al descontrol del lloguer turístic”

L’hoteler, que ha participat en una jornada de l’Associació Balear de l’Empresa Familiar, també s'ha referit a la detenció de Lluís Riu: "Conec la família Riu, fa més de 80 anys que estan en el negoci i, si podem dir res d’ells, és que són professionals. Més enllà d’això, no conec la magnitud del que ha passat"

El vicepresident executiu i conseller executiu de Melià Hotels, Gabriel Escarrer, assegura que gran part del problema de la massificació que es registra a l’estiu “es deu en gran part al lloguer turístic”. Són declaracions fetes a les portes d’una jornada organitzada per l’Associació Balear de l’Empresa Familiar (ABEF), en  què ha participat l’hoteler amb motiu de la projecció de la seva empresa, que actualment està dins un pla estratègic d’expansió internacional. 

Abans, però, Escarrer ha opinat que creu en el lloguer turístic sempre que estigui “reglat” i competeixi “en igualtat de condicions que el sector hoteler”. En aquest sentit, aplaudeix que el Govern hagi pres “mesures efectives”, però els ha titllat de “pedaços”. “Apedaçar és per mitigar un problema a curt termini, però ens hauríem de plantejar tots quin model volem a mitjan i llarg termini”, ha assegurat en consonància al parer que ha manifestat la nova presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, qui ja va reclamar un pla estratègic per a les Balears.  

Gabriel Escarrer ha opinat que la Comunitat té ara una oportunitat única “per la qualitat, per la segmentació i per recuperar un turisme afavorit per la inestabilitat del nord d’Àfrica”. Segons l’hoteler, és una oportunitat que “no hem de perdre per continuar apostant per la qualitat i el valor i per a qualque cosa més que el sol i platja -que és necessari- però no abastament”, ha dit. Aquest tipus de turisme “l’hem d’acompanyar amb una oferta cultural, una de mediambiental, amb unes bones infraestructures, la seguretat, i això és el que hem de posar en valor”, ha afegit.

Detenció de Lluís Riu

Pel que fa a la detenció de l’hoteler Lluís Riu, la setmana passada, a Florida, l’hoteler diu que “no m‘agrada opinar sobre el que no conec, com és aquest cas”. Amb tot, Escarrer sí que ha dit “conec la família Riu, fa més de 80 anys que són en el negoci i crec que si podem dir res d’ells és que són professionals i fan les coses èticament bé. Més enllà d’això, no conec la magnitud del que ha passat”. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF