El GOB demana que se suspenguin nous projectes de carreteres després de la declaració d'emergència climàtica

Els ecologistes consideren que s'ha d'actuar amb "coherència" perquè el Govern ha reconegut oficialment l'existència d'una crisi ecològica

El GOB ha demanat aquest dimarts la retirada de qualsevol plantejament que impliqui construir noves carreteres i la suspensió del Pla director sectorial de carreteres de 2009 per actuar amb "coherència" amb la declaració d'emergència climàtica que el Govern va aprovar el 8 d'octubre, segons ha informat Efe.

En un comunicat, els ecologistes han reclamat la urgent aprovació de la llei de mobilitat sostenible que es va anunciar amb la declaració climàtica. "No té sentit que ara mateix s'inverteixin doblers públics en projectes que responen a un model que compromet les opcions més sostenibles de transport que han de disminuir el transport privat per carretera", han assenyalat.

L'entitat ha fet aquesta proposta després de sol·licitar la retirada del projecte que preveu construir la ronda nord d'Inca, una connexió entre Selva i Alcúdia que és "injustificable", encara que s'hagi reduït l'impacte projectat inicialment. A més, aquesta obra representa un pla de carreteres "obsolet", ideat per "un model urbanístic i territorial expansiu de grans creixements" que no té sentit després que el Govern hagi declarat l'emergència climàtica.

El Govern declara l'emergència climàtica amb mesures que ja estan en marxa o inconcretes

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF