El GOB reclama la prohibició de vols sobre l'hàbitat de les aus

Aquest cap de setmana passat, un helicòpter ha sobrevolat a baixa altura l'Albufera i el Salobrar de Campos, zones de cria i descans d'aus

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha instat la Conselleria de Medi Ambient a restringir el vol de les aeronaus per les zones que són d'importància vital per a les aus. 

L'organització, compromesa amb la protecció de la fauna, ha explicat en un comunicat de premsa que s'haurien d'aprovar les eines legals necessàries, informar les companyies aeronàutiques i actuar contra els infractors. Ho fa després que el cap de setmana passat un helicòpter sobrevolàs, a baixa altura, els parcs naturals de l'Albufera de Mallorca i del Trenc-Salobrar. 

El GOB assenyala que els vols dels helicòpters privats per damunt aquest tipus de zones protegides són de cada vegada més habituals, tot i estar prohibits. Aquest fet provoca que les aus siguin molestades, especialment en indrets de descans o de cria. Tal com explica l'organització, alguns d'aquests llocs, tals com l'Albufera, l'Albufereta o el Salobrar de Campos, són especialment sensibles. També fa referència a les zones de la serra de Tramuntana on conviuen espècies tan emblemàtiques com el voltor o l'àguila pescadora. 

Existeix una normativa que prohibeix amb caràcter general el vol a baixa altura en alguns d'aquests espais protegits, en concret a l'Albufera de Mallorca, l'Albufereta, ses Salines d'Eivissa i Formentera. Però, segons explica el GOB, "més enllà de l'existència de la normativa, ens trobam amb un evident problema d'incompliment, tal com hem pogut constatar aquest cap de setmana".

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 23/09/2018

Consultar aquesta edició en PDF