Publicitat
Publicitat

PALMA

El GOB aconsella als inversors que abandonin Palma Springs

La plataforma adverteix que les Fontanelles “encara no està perdut”

El grup ecologista GOB, a través de la plataforma Salvem les Fontanelles, ha llançat una campanya dirigida als inversors i a les marques comercials que volen participar en el macrocentre comercial de Palma Springs perquè abandonin el projecte “que els fa esdevenir còmplices de la destrucció de la darrera zona humida”. Sota el lema “ Say NO to Palma Springs ”, els ecologistes volen donar a conèixer als accionistes de la promotora Unibail-Rodamco i a les empreses que volen establir-se en el centre comercial els arguments que ara mateix desaconsellen la seva aposta.

Així, la idea de la campanya és fer-los arribar informació relativa a les distintes iniciatives que des de fa més de 10 anys ha desenvolupat la plataforma Salvem les Fontanelles per protegir la zona humida i també sobre la inseguretat de la tramitació administrativa en la qual es troba ara mateix el projecte. Segons explicaren ahir des del GOB a través d’un comunicat, la campanya es desenvoluparà a través de les xarxes socials i amb un vídeo explicatiu, però també es farà arribar una carta en la qual s’exposaran de manera detallada les reivindicacions de la plataforma. Així, en aquesta carta hi expressaran “la nostra total disposició a tenir una interlocució directa amb els inversors i marques comercials per exposar-los la realitat a què s’enfronten amb aquesta projecte”.

No és la primera vegada que des de Salvem les Fontanelles es dirigeixen directament a la promotora Unibail Rodamco, perquè enguany un dels seus activistes ja es va desplaçar fins a París per ser present a la junta d’accionistes d’aquesta multinacional francesa dedicada a la inversió en grans centres comercials. Allà intentà traslladar als accionistes la destrossa ambiental que suposaria el projecte de Palma Springs, mentre que la promotora presumeix del seu compromís amb la sostenibilitat.

Moment decisiu

La nova campanya del GOB i la plataforma sobre les Fontanelles arriba en un moment decisiu, després del canvi polític a les institucions i que es vagin confirmant les irregularitats comeses en la tramitació administrativa del projecte, que a hores d’ara no disposa de llicències municipals ni de l’autorització del Govern com a gran establiment comercial. Actualment només s’han executat unes obres d’urbanització, les del solar.

Davant això, els ecologistes adverteixen que les Fontanelles “encara no està perdut” i, per això, mostren la seva esperança perquè els inversors “també tenguin temps de no involucrar-se en un projecte que no té totes les garanties de poder-se desenvolupar i que ha generat molta crispació social”.

Els ecologistes volen que Cort els informi sobre l'expedient

La plataforma Salvem les Fontanelles demanarà una reunió amb el nou equip de govern de l’Ajuntament de Palma amb la intenció de conèixer de primera mà l’estat actual de tramitació del projecte i “analitzar totes les possibilitats de paralització”. El tinent de batle d’Urbanisme, Antoni Noguera (MÉS), ja ha avançat que el seu departament revisa tot l’expedient administratiu per comprovar aquestes possibilitats, i deixa clar que el nou govern municipal con sidera que Palma Springs és “un projecte perjudicial per a la ciutat”, tant pel que fa al seu impacte ambiental a les Fontanelles com pel que tindria sobre el teixit comercial. En els darrers dies s’ha sabut que, malgrat tractar-se d’un projecte beneït per les anteriors administracions del PP, el Govern de José Ramón Bauzá denegà a Palma Springs la llicència autonòmica com a gran establiment comercial perquè incomplia la Llei del sòl. Sense aquesta autorització, l’Ajuntament no pot atorgar tampoc les corresponents llicències d’obres i activitat. L’únic permís que té concedit la promotora és sobre un projecte antic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF