El GOB denuncia que els fondejos il·legals continuen sent la gran amenaça de la posidònia

Ha iniciat una campanya de sensibilització sobre la necessitat de conservar la fauna marina de Mallorca

El GOB ha iniciat la campanya de sensibilització sobre la necessitat de conservar la posidònia a Mallorca. Per l'entitat ecologista, la gran amenaça són els fondejos de les embarcacions, i és imprescindible que "s'apliqui el Decret de la posidònia", ha assegurat el responsable de l'àrea de conservació del GOB, Toni Muñoz.

Durant aquesta setmana establiran un punt informatiu a l'Arenal de Portocolom, on els banyistes podran rebre informació sobre els beneficis de la planta i què es pot fer per conservar-la. La campanya també es durà a terme a la platja de Santa Ponça, al Dolç, a la Colònia de Sant Jordi, i la Canova, a Artà; una setmana a cada lloc. Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, el GOB també ha parlat de la possibilitat de realitzar tallers informatius dirigits a un públic general. 

Toni Muñoz ha recordat que l'any passat es va aprovar un "decret sobre la posidònia molt potent" i que encara no s'ha aplicat. Després de remarcar la necessitat que s'apliqui aquest decret, Muñoz ha recordat que des de la seva entitat s'han dut a terme diferents campanyes durant els darrers tres anys amb el nom de SOS Posidònia.

Amb la campanya volen remarcar la "importància vital de la posidònia" per la conservació de les platges, ha explicat Femenias. L'educadora ha puntualitzat que "si s'elimina la posidònia, la costa queda completament despullada". Així mateix, Muñoz ha recordat que "les platges naturals de la Mediterrània ben conservades tenen posidònia". "Les platges amb posidònia són platges sanes", ha sentenciat.

Debat sobre la posidònia a Twitter entre els polítics Jorge Campos i Miquel Mir

La presentació de la campanya de sensibilització sobre la posidònia a l'Arenal de Portocolom ha coincidit amb la polèmica protagonitzada pel líder de Vox a les Illes Balears, Jorge Campos, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir. Des del GOB consideren que la posidònia "no és un tema polític" i dir que aquesta planta s'ha de treure de les platges és una mostra del "desconeixement" del polític de Vox. Així mateix, Toni Muñoz ha remarcat que alguns polítics com Campos "s'aprofiten de la ignorància de les persones per aconseguir altres fins". 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF